❤️ List: Lace-Up Flats

以往都喜歡穿ballets shoes ,因為方便又易襯,但近年又少穿了,感覺有點悶或太「OL」,變化度又不高,擁有一兩對已很足夠。

最近讓我很瘋狂的,是這種叫lace-up flats的東西,感覺同樣很ballet,只是多了繋帶,成任件事竟然立即chic好多,仲要對腳望落再修長d又好似好有氣質咁,點抗拒?現在大小鞋店都相繼推出呢種款式,例如Pedder Red, I.T, Zara etc.,我本人就擁有一對Topshop出品。其實最初吸引我目光的,是來自英國的Bionda Castana,當時香港未有入貨,但我在ig已見到外國好多 KOL、bloggers著到成街都係,真係好恨有一對!不過BC到現在也似乎只有本地小店EDIT有入貨,但好小款。後來也發現意大利牌子Aquazurra有對都唔錯叫Christy,香港LC有售但價錢當然係唔平la,不過意大利製品就代表手工好料好,所以要平要貴適隨尊便。

Photo credit : Bionda Castana, Aquazurra    
    
  

   

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s